top of page

Chemin de Halage nabij Saint-Cirq-Lapopie

Voor de natuufanaat

* Wandelen in de Lot is een waar plezier! Veelzijdig en authentiek, dat zijn de karakteristieken van deze streek. Hier kun je ver weg van het massatoerisme eindeloos wandelen zonder iemand tegen te komen. Je hebt er de prachtige Chemin de Halage en hier in Labastide-Murat passeert de GR46, de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Wandel hier over oude paden, daal af naar groene valleien, volg het jaagpad langs de rivieren en klim naar het plateau waar zich opnieuw een compleet ander landschap ontvouwt.

* De prachtige en vooral spectaculaire Gouffre de Padirac, ontdekt in 1889, zal elke natuurliefhebber omverblazen! Ze bestaat uit een enorm gat in de grond van meer dan 40m breed waar een ondergrondse rivier doorheen stroomt waarop je met gondels vaart. Superleuk voor groot en klein!

* Ook wordt de Lot weleens het Toscane van Frankrijk genoemd vanwege de vele wijngaarden, wijdse vergezichten en natuurstenen gebouwen die de regio typeren. Er zijn prachtige fietsroutes in de streek om te ontdekken, weliswaar voor getrainde benen. Gelukkig bieden onze elektrische mountainbikes wat meer fietsgemak voor de minder doorwinterde sporters onder ons!

bottom of page