top of page

Steeds opnieuw verbazen we ons erover hoe mooi het landschap van de Lot is. Met haar vele ongerepte dorpjes en stadjes, oude statige architectuur, charmante boerderijen en schuren enerzijds, en haar lieflijke weilanden waar geiten en schapen grazen anderzijds, is ze een waar plezier voor het oog. Hier bevindt zich ook de prachtige vallei van de Lot met haar spectaculaire rotskliffen, pittoreske dorpjes en steeds opnieuw die voortkabbelende rivier. Je belandt er in een romantische omgeving van wijngaarden en eindeloze uitzichten.

Naast de prachtige stad Cahors, het alom gekende bedevaartsoord Rocamadour en de vele mooiste dorpjes van Frankrijk vind je hier ook de mooiste grotten van heel Frankrijk.

De Lot wordt tevens gekenmerkt door de vele kastelen: Castelnau-Bretenoux, Montal, Castelnaud-la-Chapelle, Beynac-et-Cazenac. Deze zijn slechts een greep uit het grote aanbod.

Laat ook je smaakpapillen verwennen door de talrijke streekproducten: aardbeien uit de dalen van de Lot, vers geteelde tomaten en meloenen, de donkerrode Cahorswijn, truffels uit onze eigen tuin, het hoevelam van de Quercy en foie gras voor de liefhebbers. Dit en nog zoveel meer, je vindt het hier allemaal. Het hele jaar door vinden er charmante marktjes plaats met in de zomer verschillende marchés nocturnes, avondmarkten waar streekproducten kunnen worden gekocht of ... meteen genuttigd.

In de maanden juli & augustus bruist elke gemeente in de omgeving van de activiteiten. Klassieke of andere muziekconcerten, theatervoorstellingen en authentieke volksspelen staan op het culturele programma, net zoals een bezoekje aan één van de vele kerken. Of je pikt misschien graag een museum mee? Tot slot zullen de antiekmarkten, dorpskermissen en 'vide greniers'     (rommelmarkten) je zeker ook kunnen bekoren.

Kunst en geschiedenis, prehistorische plaatsen, de rijke gastronomie; kortom heel veel troeven voor liefhebbers die op zoek zijn naar authenticiteit!

bottom of page