top of page

Pech-Merle

Voor de geschiedenisliefhebber

* In de Quercy ('mensen die aan de mooie rivier wonen') zijn enorm veel Pigeonniers terug te vinden. Tijdens wandelingen op de causses kom je deze duiventillen ongetwijfeld tegen evenals de vele was- en drinkplaatsen. Het Parc naturel régional du Quercy is opgericht om dit erfgoed in ere te herstellen en beslaat 176.000 ha waartoe ook Labastide-Murat behoort. Dit uitgestrekte natuurgebied wordt gekenmerkt door zijn ruige en woeste landschap met typische lage stenen muurtjes die de scheiding vormen tussen weiden en bossen.

* Ook vind je hier nog overblijfselen terug van de Châteaux des Anglais of roques genaamd, kastelen en vestingmuren uit de 100-jarige oorlog (1337-1453) tussen de Fransen en de Engelsen. Voorbeelden van deze 'hangende' vestingen kun je nog terugvinden in o.a. Autoire, Bouzies en Sauliac-sur-Célé.

* In de vele grotten die de Lot rijk is, vind je bewijzen terug van de Cro-magnonmensen en zelfs nog van de Neanderthalers. Je vindt eeuwenoude grottekeningen terug in Lascaux (de Sixtijnse kapel van de prehistorie) en Pech-Merle, evenals eeuwenoude fossielen in Les Escaliers du Temps.

* De Midi-Pyrenées wordt ook wel de regio met de 100 kastelen genoemd, het kasteel van Assier, de burcht van Castelnau-Bretenoux, de vesting van Najac ... hier open je de deur naar de geschiedenis!

bottom of page